healthblog

Rybelsus vs. Ozempic

Rybelsus vs. Ozempic

Introducere

rybelsus (semaglutide) și ozempic (semaglutide) sunt medicamente pe bază de rețetă. Aceștia sunt aprobați de Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru a ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge la adulții cu diabet zaharat de tip 2.

rybelsus și Ozempic conțin același medicament activ, semaglutide, dar în diferite forme. Rybelsus vine ca o tabletă orală, în timp ce Ozempic este administrat ca o injecție subcutanată.

Atât Rybelsus, cât și Ozempic sunt medicamente cu nume de marcă. Versiunile generice ale medicamentelor nu sunt disponibile în prezent.

Acest articol conține informații despre principalele diferențe dintre Rybelsus și Ozempic. Dacă vă gândiți la opțiunile dvs. de tratament, aceste detalii vă pot ajuta să luați în considerare dacă unul dintre aceste medicamente poate fi potrivit pentru dvs. Articole.

Ingrediente ale lui Rybelsus și Ozempic

Atât Rybelsus cât și Ozempic conțin semaglutida ingredient activă. Ele aparțin unei clase de medicamente numite agoniști peptid-1 (GLP-1) asemănătoare cu glucagonul. O clasă de medicamente este un grup de medicamente care acționează într -un mod similar.

Utilizările Rybelsus vs. Ozempic

Administrația pentru alimente și droguri (FDA) a aprobat Rybelsus și Ozembic pentru Unele dintre aceleași utilizări, precum și diferite.

Ce sunt utilizate Rybelsus și Ozempic pentru

Rybelsus și Ozempic sunt ambele aprobate de FDA pentru a ajuta la controlul glicemiei la adulți cu tip 2 diabet. Liniile directoare ale Asociației Americane de Diabet (ADA) recomandă utilizarea medicamentelor în combinație cu dieta și exercițiile fizice.

rybelsus și ozempic nu sunt aprobate pentru a trata diabetul de tip 1 sau o complicație a diabetului numit cetoacidoză diabetică. De asemenea, medicamentele nu au fost studiate la persoanele care au avut o problemă de pancreas cunoscută sub numele de pancreatită. Dacă ați avut această afecțiune în trecut, medicul dumneavoastră vă va recomanda probabil un alt medicament pentru diabet.

dacă dieta și exercițiile fizice nu vă ajută diabetul de tip 2, Rybelsus nu ar trebui să fie primul medicament pe care îl încercați.

Alte utilizări ale Ozempicului

Ozempic este, de asemenea, aprobat de FDA pentru a reduce riscul de probleme cardiace majore la persoanele cu diabet de tip 2 și boli de inimă. Medicamentul scade riscul de atac de cord, accident vascular cerebral și moarte din cauza bolilor de inimă. Rybelsus nu este aprobat de FDA pentru această utilizare.

Eficacitatea Rybelsus vs. Ozempic

Rybelsus și Ozempic au diferite utilizări aprobate de FDA, dar sunt ambele folosite pentru a trata pentru a trata pentru a trata pentru a trata pentru a trata pentru a trata pentru a trata pentru a trata pentru a trata pentru a trata pentru a trata pentru a trata pentru a trata pentru a trata pentru a trata pentru a trata pentru a trata pentru a trata pentru Diabetul de tip 2 atunci când este utilizat în combinație cu dieta și exercițiile fizice.

Aceste medicamente nu au fost comparate direct în studiile clinice. Cu toate acestea, atât Rybelsus, cât și Ozempic au fost eficiente pentru a ajuta la îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2 atunci când sunt utilizate cu dietă și exerciții fizice. Pentru informații despre modul în care aceste medicamente efectuate în studiile clinice, consultați informațiile de prescriere pentru Rybelsus și Ozempic.

Rybelsus și Ozempic sunt atât un tip de medicament numit agonist peptid-1 (GLP-1) asemănător glucagonului (GLP-1) . Agoniști GLP-1 precum Rybelsus și Ozempic sunt incluși în orientările Asociației Americane de Diabet (ADA) pentru tratarea diabetului de tip 2. Aceste orientări recomandă agoniștii GLP-1 ca o opțiune suplimentară de tratament atunci când metformina nu scade suficient de mult zahărul din sânge.

Ghidul ADA recomandă, de asemenea, un agonist GLP-1 pentru persoanele care au diabet de tip 2 în plus față de inimă boală. Cu toate acestea, ADA recomandă doar medicamente cu beneficii dovedite pentru inimă și aprobare FDA pentru această utilizare. Rybelsus nu este aprobat de FDA în acest scop.

efectele secundare ale Rybelsus vs OzeMPIC

Atât Rybelsus, cât și Diabetul Ozempic de tip 2. Aceste medicamente pot provoca unele din aceleași efecte secundare, precum și unele diferite. Unele dintre aceste efecte secundare sunt menționate mai jos.

Pentru mai multe informații despre efectele secundare ale celor două medicamente, consultați Ghidul de medicamente Rybelsus și Ghidul de medicamente ozempice.

Efecte secundare ușoare

Următoarele liste conțin unele dintre cele mai frecvente efecte secundare ușoare ale lui Rybelsus sau Ozempic, iar altele pe care ambele medicamente le împărtășesc.

 • pot apărea cu Rybelsus:
 • Apetitul scăzut
 • Poate apărea cu Ozempic:
 • Reacții la locul injecției, cum ar fi roșeața sau disconfort
 • poate apărea atât cu Rybelsus, cât și cu Ozempic:
  • Greață și vărsături
  • Durere de burtă
  • Stomacul supărat
  • Gas
  • Pierderea în greutate
  • Aceste efecte secundare pot fi temporare, care durează câteva zile sau săptămâni. Dacă efectele secundare durează mai mult decât atât, vă deranjați sau deveniți severă, asigurați -vă că discutați cu medicul sau farmacistul.

   efecte secundare grave

   Această listă conține exemple de lateral grav effects that can occur with Rybelsus and Ozempic when taken individually:

   • hypoglycemia (low blood sugar) when used with insulin or other diabetes drugs called sulphonylureas
   • Reacție alergică
   • Pancreatită (umflarea sau iritarea pancreasului)
   • Complicații ale retinopatiei diabetice (o formă de deteriorare a ochilor din cauza diabetului), cum ar fi vederea agravată
   • Probleme bruște ale rinichilor
   • tumori cu celule C tiroidiene*

   Dacă aveți efecte secundare grave în timp ce utilizați Rybelsus sau Ozempic, sunați-vă imediat medicul. Dacă efectele secundare se simt în pericol de viață sau dacă credeți că aveți o urgență medicală, sunați la 911 sau numărul local de urgență imediat.

   Notă: Pentru mai multe informații despre efecte secundare ușoare și grave, consultați Articolele noastre despre Rybelsus și efectele secundare ozempice.

   * Rybelsus și Ozempic au un avertisment în cutie pentru riscul tumorilor cu celule C tiroidiene. Un avertisment în cutie este cel mai grav avertisment din partea Administrației pentru Alimente și Droguri (FDA). Pentru mai multe informații, consultați secțiunea de mai jos numită „Avertizări ale lui Rybelsus și Ozempic.”

   Costul lui Rybelsus vs. Ozempic

   Cât de mult depinde costurile Rybelsus sau Ozempic prescrie, planul dvs. de asigurare și farmacia dvs. Puteți găsi estimări ale prețurilor pentru medicamentele de pe Goodrx.com.

   Rybelsus și Ozempic sunt ambele medicamente cu nume de marcă. În prezent, nu există forme generice de medicament. Medicamentele cu nume de marcă costă de obicei mai mult decât generice.

   doza, formularele și administrarea

   rybelsus vine ca o tabletă orală pe care o înghițiți.

   Ozempic vine ca Un stilou prefăcut pe care îl utilizați pentru a vă oferi o injecție subcutanată. Injecțiile vor fi în burtă, coapsă sau braț superior.

   diferențe de dozare între Rybelsus și Ozempic

   cu Rybelsus, de obicei veți lua 3 miligrame (mg) o dată pe zi pentru primele 30 de zile. După aceea, medicul dumneavoastră vă va crește de obicei doza la 7 mg o dată pe zi. Aceasta este doza care este de obicei necesară pentru a ajuta la îmbunătățirea gestionării zahărului din sânge.

   După ce luați 7 mg de Rybelsus de 30 de zile, medicul dumneavoastră va decide dacă va crește doza. Dacă ați putea beneficia de o mai bună gestionare a zahărului din sânge, acestea vă pot crește doza la 14 mg, o dată pe zi.

   cu Ozempic, veți începe de obicei cu o injecție de 0,25 mg o dată pe săptămână. După 4 săptămâni, medicul dumneavoastră vă va crește probabil doza la o injecție de 0,5 mg o dată pe săptămână. Dacă ați putea beneficia de o mai bună gestionare a zahărului din sânge, medicul dumneavoastră vă poate crește doza la o injecție de 1 mg o dată pe săptămână.

   avertismente despre Rybelsus și Ozempic

   Rybelsus și Ozempic nu pot să nu fie Fii potrivit pentru tine dacă ai anumite afecțiuni medicale sau alți factori care îți afectează sănătatea. Aici, acestea sunt denumite avertismente. Cele două medicamente împărtășesc unele din aceleași avertismente, dar au și altele diferite. Unele dintre aceste avertismente sunt menționate mai jos. Înainte de a începe să folosiți Rybelsus sau Ozempic, asigurați -vă că discutați cu medicul dumneavoastră pentru a vedea dacă aceste avertismente se aplică pentru dvs. Un avertisment în cutie. Acesta este cel mai grav avertisment din partea Administrației pentru Alimente și Droguri (FDA). pareri despre wow bust Un avertisment în cutie avertizează medicii și pacienții cu privire la efectele medicamentoase care pot fi periculoase.

   în studiile pe animale ale lui Rybelsus și Ozempic, semaglutida a crescut riscul de tumori cu celule C tiroidiene. (Semaglutida este medicamentul activ atât în ​​Rybelsus, cât și în Ozempic.) Nu se știe dacă aceste medicamente cresc riscul de tumori tiroidiene la om. A avut vreodată un tip de cancer tiroidian numit carcinom tiroidian medular. De asemenea, nu ar trebui să luați aceste medicamente dacă aveți o formă rară de cancer numită multiplă sindrom de neoplazie endocrină de tipul 2.

   Dacă dezvoltați simptome de cancer tiroidian în timp ce luați Rybelsus sau Ozempic, consultați medicul imediat. Simptomele pot include probleme de înghițire, răgușeală care nu se îmbunătățește, lipsa respirației și o forfotă în gât.

   Alte avertismente

   În plus față de avertismentele în cutie, Rybelsus și Ozembic Aveți alte avertismente.

   Înainte de a utiliza Rybelsus sau Ozempic, discutați cu medicul dumneavoastră dacă se aplică vreuna dintre următoarele condiții sau factori de sănătate:

   • Dacă ați avut un Reacție alergică la medicament sau la oricare dintre ingredientele sale
   • Dacă sunteți gravidă sau alăptați
   • Dacă aveți un istoric de pancreatită
   • Dacă aveți probleme renale , cum ar fi insuficiența renală
   • Dacă ați fost vreodată diagnosticat cu retinopatie diabetică (o afecțiune a ochilor cauzată de diabet)

   Pentru a afla mai multe despre aceste medicamente, consultați In IN -Depth Articles on Rybelsus și Ozempic.

   Comutarea între Rybelsus și Ozempic

   Medicul dumneavoastră vă poate trece la Rybelsus de la Ozempic dacă preferați să luați medicamente pe gură în loc să faceți injecții subcutanate. Sau te pot trece la Ozempic de la Rybelsus dacă preferi să iei un medicament o dată pe săptămână în loc de o dată pe zi.

   Dacă ai boli de inimă, medicul tău poate recomanda Ozempic în locul lui Rybelsus. Ozempic este aprobat pentru a reduce riscul de probleme cardiace majore la persoanele cu diabet de tip 2 și boli de inimă. Rybelsus nu este aprobat pentru această utilizare.

   Dacă luați 14 miligrame (mg) de Rybelsus o dată pe zi, medicul dumneavoastră vă poate trece la o injecție de 0,5 mg de ozempic o dată pe săptămână. Puteți începe să vă faceți injecțiile ozempice a doua zi după ultima doză de Rybelsus.

   Dacă faceți o injecție de 0,5 mg de ozempică o dată pe săptămână, medicul vă poate trece la un 7-mg sau doză de 14 mg de Rybelsus o dată pe zi. Puteți începe să luați Rybelsus până la 7 zile de la ultima injecție de Ozempic.

   Dacă luați injecții de 1 mg de ozembic o dată pe săptămână, rețineți că nu există o doză egală de Rybelsus.

   Dacă sunteți interesat să treceți între Rybelsus și Ozempic, discutați cu medicul dumneavoastră. Nu ar trebui să vă schimbați medicamentele fără aprobarea și îndrumarea medicului dumneavoastră.

   Când să discutați cu medicul dumneavoastră

   Dacă aveți în vedere să începeți Rybelsus sau un tratament ozempic pentru diabetul de tip 2 sau Trecerea de la un medicament la altul, discutați cu medicul dumneavoastră. Aceștia vă pot sfătui cu privire la care dintre aceste medicamente pot fi cele mai bune pentru dvs. sau dacă un alt tratament pentru diabet poate fi mai potrivit. Vă vor examina istoricul personalului personal, precum și potențialii pozitivi și negativi ai ambelor medicamente.

   Unele dintre punctele cheie de luat în considerare atunci când comparați medicamentele includ:

   • Atât Rybelsus, cât și Ozempic conțin același medicament activ (semaglutide).
   • Rybelsus vine ca o tabletă orală pe care probabil o veți lua o dată pe zi. Ozempic este administrat ca o injecție subcutanată pe care probabil că o veți oferi o dată pe săptămână.
   • Dacă glicemia nu este bine controlată cu alte medicamente pentru diabet, medicul dvs. poate privi adăugarea de rybelsus sau ozempic la dumneavoastră Regim de tratament. Fiecare medicament ar fi utilizat în combinație cu dieta și exercițiile fizice.
   • Ozempic este aprobat pentru a reduce riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral la persoanele cu diabet de tip 2 și boli de inimă. Rybelsus nu este aprobat pentru această utilizare.

   Dacă doriți să aflați mai multe despre Rybelsus sau Ozempic, discutați cu medicul sau farmacistul. Aceștia pot ajuta la răspunsul la orice întrebări pe care le aveți cu privire la asemănările și diferențele dintre medicamente.

   Notă: Pentru mai multe informații despre diabetul de tip 2, consultați lista noastră de articole pentru diabet.

   Renunțare: Medical Știrile de astăzi au depus toate eforturile pentru a se asigura că toate informațiile sunt corecte, cuprinzătoare și actualizate. Cu toate acestea, acest articol nu ar trebui utilizat ca substitut pentru cunoștințele și expertiza unui profesionist autorizat în domeniul sănătății. Ar trebui să consultați întotdeauna medicul sau un alt profesionist din domeniul sănătății înainte de a lua orice medicament. Informațiile medicamentoase conținute aici sunt supuse schimbării și nu sunt destinate să acopere toate utilizările, direcțiile, precauțiile, avertismentele, interacțiunile medicamentoase, reacțiile alergice sau efectele adverse. Absența avertismentelor sau a altor informații pentru un medicament dat nu indică faptul că combinația de medicamente sau medicamente este sigură, eficientă sau adecvată pentru toți pacienții sau pentru toate utilizările specifice.

   • Tip 2
   • farmacie/farmacist

   Related Articles

   Check Also
   Close
   Back to top button